Termeni și condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII
Vă mulțumim că ați ales OPTIM Rent a Car.
Aceste conditii sunt precizate de OPTIM RENT A CAR SRL , pentru serviciile oferite și se aplică tuturor contractelor de închiriere auto.
Autoturismul este închiriat  în conformitate cu Contractul de închiriere, de aceea vă rugam să citiți cu atenție termenii și condițiile, pe care recunoașteți că le-ați luat la cunoștința și vă angajați să le respectați prin semnarea contractului .

1.Selectarea clienților
Compania își rezervă dreptul de a selecta clienții și de a refuza persoanele care sunt considerate nepotrivite pentru a închiria un autoturism. OPTIM Rent a Car nu face discriminări de gen, etnie, religie sau altă natură.

2. Permisul de conducere
:
Orice conducător  trebuie să dețină un permis de conducere  valabil , care corespunde categoriei autoturismului închiriat.

3. Metode de plată:

Plata pentru închirierea unui autoturism se poate face în numerar, monedele acceptate fiind: EUR, RON, USD, GBP.

4
. Garanția:
Garanția este percepută pentru eventuale daune produse autoturismului,aceasta fiind returnată la sfârșitul închirierii dacă mașina nu prezintă avarii sau defecțiuni tehnice cauzate de client.

5. Costul de închiriere

Perioada minimă de închiriere este de o zi (24 de ore) . Optim Rent a Car acceptă o întârziere de maxim 2 ore pentru returnarea autoturismului, odată depășit acest termen clientul va achita o zi întreaga de închiriere la tariful standard.

6. Returnarea autoturismului în altă locație

Pentru returnarea autoturismului în altă locație decât cea stabilită se percepe o taxă suplimentară care se calculează în funcție de numărul de km dintre locația stabilită și locația în care se dorește recuperarea autoturismului.

7.Acte necesare pentru închiriere

Pentru închirierea unui autoturism este necesar să prezentați următoarele documente:
Act de identitate sau pașaport valid;
Permis de conducere valid.

8.
Utilizarea autoturismului
Din momentul acceptării contractului de închiriere ,răspundeți juridic pentru autoturism în totalitate și vă angajați să aveți grijă de acesta, să-l utilizați în mod prudent și normal.
Sunt interzise următoarele utilizări:
a. Utilizarea autoturismului pe drumuri sau în zone care nu sunt destinate circulației publice.
b. Utilizarea autoturismului în activități de transport persoane, taximetrie, școala de șoferi.
c. Utilizarea autoturismului de către o persoana care se afla sub influenta băuturilor alcoolice, sau a oricărei substanțe stupefiante
d. Utilizarea autoturismului de către o persoana care nu deține permis de conducere valid sau căreia permisul de conducere i-a fost reținut, suspendat sau anulat.
e. Utilizarea autoturismului pentru orice tip de curse, teste de viteza sau raliuri.
f. Utilizarea autoturismului prin ignorarea semnelor de circulație rutieră și a semnalelor luminoase/acustice la nivel de trecere cu calea ferata.
g. Distrugerea și degradarea voluntară a autoturismului.
h. Părăsirea teritoriului României fără acordul companiei.
i. Vânzarea, înstrăinarea, înlăturarea de părți componente ale autoturismului precum și permiterea altor persoane să efectueze aceste acțiuni.
j. Conducerea autoturismului de persoane care nu sunt menționate în Contractul de închiriere.

9.
Predarea autoturismului
Autoturismul închiriat trebuie returnat în aceleași condiții în care a fost preluat; spălat – curățat interior și exterior. Atunci când clientul nu poate preda autovehiculul spălat și curățat, acesta va achita o taxă de 50 lei. În cazul în care autoturismul necesită o curățare profesională (pete pe tapițerie, etc.), compania își rezervă dreptul de a aplica o taxa suplimentară în valoare de 250 lei.

10. Combustibil

Toate autoturismele sunt predate cu o anumită cantitate de combustibil și trebuie să fie returnate cu aceeași cantitate. În caz contrar se aplică o taxă suplimentară.

11.
Contravenții
În calitate de utilizator al vehiculului, pe parcursul închirierii răspundeți din punct de vedere juridic și financiar în cazul nerespectării legislației în vigoare și aveți obligația să achitați în termenii prevăzuți de lege, toate amenzile emise de către orice instituție autorizată.
Nerespectarea legislației în vigoare face referire strict la utilizator/conducător auto, în niciun caz la autoturism sau la proprietarul autoturismului.

12. Compensări
Proprietarul nu este responsabil pentru accidentele produse de client care pot afecta funcționarea normala a mașinii, precum și pierderea obiectelor din interiorul acesteia. Clientul trebuie să plătească daunele.

13. În caz de accident sau defecțiuni tehnice
a) În cazul unui accident, contactați urgent compania, după care raportați accidentul la Poliție pentru a obține Procesul verbal de constatare al accidentului și autorizația de reparație a autoturismului. Datorită statutului pe care îl purtați, dumneavoastră sunteți responsabil pentru toate pagubele, costurile sau pierderile cauzate proprietarului.
Nu efectuați nicio reparație fără acordul companiei, în caz contrar veți fi sancționat și veți pierde protecția oferită de Contractul de închiriere.
b) În cazul unor defecțiuni tehnice, înainte de a efectua orice reparație, contactați reprezentanții OPTIM Rent a Car.
Compania acoperă defecțiunile tehnice apărute,mai puțin cele cauzate de conducerea incorectă a autovehiculului de către conducătorul auto.În ceea ce privește conducerea incorectă se precizează: folosirea necorespunzatoare a ambreajului, turarea excesivă a motorului, etc.

              IMPORTANT !
În cazul defecțiunilor tehnice survenite în mod involuntar și care împiedică conducătorul auto să utilizeze mașina în siguranță, compania asigură transportul autoturismului pe o distanță de 200 km de la sediul OPTIM Rent a Car (Sighetu Marmatiei); dacă această distanță este depășită, costurile vor fi suportate de către client.

14. Jurisdicția
Orice conflict care poate apărea în urma procesului de închirieri auto ,conform termenilor anteriori, va fi soluționat de Tribunalul Municipiului Sighetu Marmației.