Nr. de afișare pe pagină
10 autoturisme
 • 10 autoturisme
 • 20 autoturisme
 • 50 autoturisme
 • Toate autoturismele
Sortează după
Ultimul adăugat
 • Ultimul adăugat
 • Primul adăugat
 • Ieftine
 • Scumpe
 • Marcă A-Z
 • Marcă Z-A
 • Vechi
 • Noi
Loading
Acum sunteți doar la un pas distanță de a vizita Maramureșul Istoric. Inchiriaza o masina in Sighetu Marmatiei prin Optim rent a car si venim în ajutorul dumneavoastră pentru a avea o vacanță de neuitat!

“Unde se agață harta în cui”, așa e cunoscut orașul  Sighetu Marmației  în toată țara!  Municipiul  se află în Nord-Vestul României, pe graniță cu Ucraina și are punct de trecere al frontierei Sighetu Marmației-Slatina(Ucraina).

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din zonă. Aici au fost  închiși oameni ce au luptat împotriva comunismului, precum: Iuliu Maniu,Iuliu Hossu,Gheorghe Bratineanu,Ioan Suciu etc.

Muzeul Satului  este un loc renumit , deoarece aici  sunt expuse diverse case din diferite sate maramureșene.
Casa Memoriala Elie Wiesel este situată pe strada Tudor Vladimirescu 1  și este prezentată ca fiind un spațiu ce conservă obiectele pe care le-a deținut familia scriitorului.  Elie Wiesel a fost o victimă a Holocaustului, a devenit un luptător pentru drepturile omului  și a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1986.

Sighetul este înconjurat de locații uimitoare ce merită văzute măcar o dată în viață.

1. SAPÂNȚA
La doar 20 km de Sighetu Marmației se află comuna Săpânța cunoscută pentru Cimitirul Vesel. Acolo sătenii râd de moarte și fac ca acest eveniment să fie mai puțin dureros, prin așezarea unor cuvinte frumoase și amuzante pe crucea destinată celui decedat.
Totodată, aici se găsește cea mai  înaltă mănăstire din lemn, intitulată Mănăstirea  Peri.

2.BÂRSANA
Localitatea Bârsana este situată  la 25 km de Sighetu Marmației și este renumită pentru mănăstirea ce a fost construită acolo în anul 1717.

 1. OCNA ȘUGATAG
  În Ocna Șugatag a existat una dintre cele mai mari mine din județ. Astăzi ,aici, sunt doar niște rămășițe ce au luat forma unor lacuri.
  De asemenea, aici se află o stațiune balneoclimatică cu piscine cu apă sărată ce vindecă diferite boli.

 2. VALEA VASERULUI
  Într-un alt colț de Maramureș se găsește Valea Vaserului și trenul Mocănița.
  5. BORȘA
  În Borșa se află Cascada Cailor, una dintre cele mai fumoase și mai mari cascade din Romania. Aceasta este vizitată de mii de oameni anual datorită cadrului natural uimitor.

 3. IEUD
  Ieud ,o localitate istorică de pe Valea Izei are ca principal obiectiv turistic Biserica din lemn,o biserică ce păstrează arhitectura maramureșeană.

 4. BAIA SPRIE
  Lacul Albastru este unic în Europa datorită proprietății de a-și schimba culoarea pe parcursul anului, devenind din albastru  verde- smarald,iar din verde maro.


8.Creasta Cocoșului ,Barajul din Mara,Cheile Tătarului din Muntii Gutâi sunt destinații ecoturistice  ce atrag mulți turiști pasionați de aventuri și peisaje montane care mai de care mai frumoase.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante obiective ale Maramureșului,  pe restul vă lasam să le descoperiți singuri!

O zi frumoasă !